четверг, 30 января 2014 г.

Як ми з Мілою милко варили :)

Це не МК. ))
Просто фото нашої з Мілою спільної миловарної авантюри :))
А ми просто варимо перше у своєму житті "мило з нуля"))  І варимо ми

Кастилью (класичне кастильське мило).




Сонячна Іспанія, оливкові гаї, чисті джерельні води...
і кастильське мило з ніжною пінкою, тонким ароматом оливи. Гіпоалергенне, безпечне навіть для немовлят, підходить для будь-якого типу шкіри.


Справжня Кастилья складається з 90 % оливкової олії Extra Virgin першого холодного віджиму 
(олеїнової кислоти, яка пом'якшує шкіру, найбільше саме в оливковій олії; 
саме нерафінована олія містить "неомильну фракцію " - це корисні речовини, що регенерують шкіру, антиоксиданти, вітаміни). 

Тому це мило таке ніжне та корисне.

Кастилья подобається не усім:

                                  * мило недостатньо тверде (саме через олеїнову кислоту)
                                   * в мильниці розмокає, тому його потрібно просушувати між                                                                                                                                            використаннями
                                   *мило дає недостатньо піни - вона невеличка "кремова"
                                    * тонкий аромат оливкової олії та жовто-зеленавий колір.


Мене не бентежить жоден з мінусів :) Справжня кастилья повинна "вилежати" не меньше 9 місяців. Тоді вона меньше розмокає і набуває своїх неповторних рис.


Якщо ви збираєтеся варити мило, така екіпіровка вам просто необхідна. Це ваша безпека. Робота з лугами - це не жарти. 

Хоча нічого страшного тут немає. 

Перша година - польот нормальний!



(фото варки іншого мила)




 Нагріваємо на паровій бані оливу.


луг (натрію гідроксид)


  обережно вливаємо в лід (заморожена дистильована вода чи відвар трав)


температурка? однакова!


змішали


перемішали блендером!!! до появи "сліду"

не так, як ми - міксером пів дня, а як люди нормальні блендером хвилин за 10 :))



гелеву стадію не встигла сфотографувати (((


але кінцевий результат ось - мило!


 Кастилья наступного дня - вийняли з форми, порізали і залишили "дозрівати" )) Ура!! Перший досвід і перше мило " з нуля" ми зварили!!



Комментариев нет:

Отправить комментарий

Нам очень приятны Ваши отзывы и комментарии! Спасибо!