Це не МК. ))
Просто фото нашої з Мілою спільної
миловарної авантюри :))
А ми просто варимо перше у своєму житті
"мило з нуля")) І варимо ми
Кастилью (класичне кастильське мило).
Сонячна Іспанія, оливкові гаї, чисті джерельні води...
і кастильське мило з ніжною пінкою, тонким ароматом оливи. Гіпоалергенне, безпечне навіть для немовлят, підходить для будь-якого типу шкіри.
Справжня
Кастилья складається з 90 % оливкової олії Extra
Virgin першого
холодного віджиму
(олеїнової
кислоти, яка пом'якшує шкіру, найбільше саме в оливковій олії;
саме
нерафінована олія містить "неомильну фракцію " - це корисні
речовини, що регенерують шкіру, антиоксиданти, вітаміни).
Тому
це мило таке ніжне та корисне.
Кастилья
подобається не усім:
* мило недостатньо тверде (саме через
олеїнову кислоту)
* в мильниці розмокає, тому його
потрібно просушувати між
використаннями
*мило дає недостатньо піни - вона
невеличка "кремова"
* тонкий аромат оливкової олії та
жовто-зеленавий колір.
Мене
не бентежить жоден з мінусів :) Справжня кастилья повинна "вилежати"
не меньше 9 місяців. Тоді вона меньше розмокає і набуває своїх неповторних рис.
Якщо
ви збираєтеся варити мило, така екіпіровка вам просто необхідна. Це ваша
безпека. Робота з лугами - це не жарти.
Хоча
нічого страшного тут немає.
Перша година - польот нормальний!
(фото варки
іншого мила)
Нагріваємо на
паровій бані оливу.
луг (натрію
гідроксид)
обережно
вливаємо в лід (заморожена дистильована вода чи відвар трав)
температурка?
однакова!
змішали
перемішали блендером!!! до появи
"сліду"
не так, як ми - міксером пів дня, а як
люди нормальні блендером хвилин за 10 :))
гелеву стадію не встигла сфотографувати (((
але кінцевий результат ось - мило!
Кастилья наступного дня - вийняли з форми, порізали і залишили "дозрівати" )) Ура!! Перший досвід і перше мило " з нуля" ми зварили!!
Комментариев нет:
Отправить комментарий
Нам очень приятны Ваши отзывы и комментарии! Спасибо!